Strafrecht

 

Strafrecht advocaat

Waarom een strafrechtadvocaat inschakelen? 

Vooral de eerste fase van de strafrechtelijke vervolging is bepalend voor het verdere verloop van de zaak. Het is daarom dan ook belangrijk dat u direct door een gespecialiseerde strafrechtadvocaat wordt bijgestaan. Jongen Advocatuur heeft specialistische juridische kennis in huis en weet precies welk verweer in uw situatie de meeste kans van slagen heeft. Samen bepalen wij de juiste strategie om voor u alles eruit te halen wat erin zit. 

De strafzaken die door mr. Jongen zijn behandeld variëren van de grotere strafzaken die de media haalden tot eenvoudige strafzaken, zoals winkeldiefstallen. 

Uitnodiging verhoor

Wordt u verdacht van een strafbaar feit dan kan het zijn dat u wordt uitgenodigd voor een verhoor op het politiebureau. U ontvangt van de politie een brief met datum en tijdstip waarop u zich op het politiebureau moet melden. Neem voorafgaand contact met Jongen Advocatuur op. Jongen Advocatuur kan u dan voorbereiden op dit verhoor en u enkele tips en adviezen geven. 

U heeft recht op bijstand van een advocaat bij dit verhoor. Bent u echter niet aangehouden dan moet u de bijstand van de strafrechtadvocaat bij verhoor doorgaans zelf bekostigen. Wij kunnen de mogelijkheden hiertoe bespreken.

Aanhouding

Bent u aangehouden als verdachte dan heeft u voorafgaand aan het verhoor recht om een advocaat te spreken. Tevens heeft u dan ook recht op bijstand van de strafrechtadvocaat bij het verhoor. Doorgaans wordt u bezocht door de piketadvocaat (de advocaat die op dat moment dienst heeft en automatisch aan u wordt toegewezen). Het staat u echter vrij om zelf een advocaat te kiezen. U kunt de politie contact met mij laten opnemen. Hier zijn voor u op dat moment geen kosten aan verbonden. Ik kom u dan bezoeken op het politiebureau en kan u verder bijstaan in het gehele strafproces.

 

Dagvaarding ontvangen

Heeft u al een dagvaarding ontvangen? Moet u als verdachte voor de politierechter of meervoudige kamer verschijnen? Het is dan van groot belang om direct rechtsbijstand van een strafrechtspecialist in te schakelen. Neem in dat geval zo spoedig mogelijk contact met Jongen Advocatuur op. Indien u bijstand wenst vraag ik het procesdossier voor u op. Na ontvangst hiervan zal het dossier met u worden besproken, zal een strategie worden bepaald en zal ik u voorbereiden op de zitting en u uiteraard tijdens de zitting ook bijstaan. 

 

Bezwaarschrift / klaagschrift 

Verder kan Jongen Advocatuur u uiteraard ook bijstaan in andere strafrechtelijke kwesties. U kunt daarbij denken aan het indienen van een bezwaarschrift tegen de omzetting van de opgelegde taakstraf naar vervangende hechtenis, het indienen van een klaagschrift tegen de invordering van uw rijbewijs of een artikel 12 Sv procedure. 

 

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20181211_00084019/voorwaardelijke-celstraf-voor-aanranding 

https://www.1limburg.nl/justitie-eist-45-jaar-cel-voor-doodrijden-sittardse-julie

https://rechtennieuws.nl/55331/gevangenisstraf-voor-limburgse-politiemol/