Wat kost een advocaat?

Gratis intakegesprek

Heeft u een vraag of juridisch probleem dan kunt u een afspraak maken voor een eerste gesprek. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis. Tijdens dit gesprek wordt uw probleem besproken en worden eventueel afspraken gemaakt over de verdere behandeling van uw zaak.

Gesubsidieerde rechtsbijstand ('pro deo') 

Jongen Advocatuur staat voor rechtsbijstand voor iedereen! Jongen Advocatuur verleent daarom rechtsbijstand op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (een toevoeging). Ook wel 'pro deo' genoemd. Indien u onder een bepaalde inkomensgrens zit en over onvoldoende financiële draagkracht beschikt komt u daar voor in aanmerking. De advocaat vraagt de toevoeging voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. U betaalt dan slechts een eigen bijdrage voor de kosten van de advocaat. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Indien u voor een doorverwijzing van het Juridisch Loket zorgt, ontvangt u op deze eigen bijdrage een korting van € 53. In sommige gevallen betaalt u zelfs geen eigen bijdrage, bijvoorbeeld wanneer u gedetineerd bent of wanneer u wordt vrijgesproken. Ontvangt u een bijstandsuitkering dan kan er vaak voor de eigen bijdrage een bijzondere bijstand worden aangevraagd bij de gemeente. In principe ontvangt u dan kosteloze bijstand. Meer informatie over een toevoeging vindt u op www.rechtsbijstand.nl. 

 

Heldere tarieven

Komt u niet voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking dan zal er rechtsbijstand worden verleend op basis van het honorarium dan wel een vaste prijsafspraak. Niet iedere zaak leent zich voor een vaste prijsafspraak. Ook is een vaste prijsafspraak niet altijd per definitie voordeliger voor u. Ik informeer u vooraf in ieder geval duidelijk over de mogelijkheden, kosten en opbrengsten van de zaak en zal de kosten en baten voor u wegen voordat ik aan het werk gaan. Jongen Advocatuur houdt de kosten voor u zo beperkt mogelijk en hanteert een concurrerend uurtarief. 

 

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan kan het zijn dat de advocaatkosten door de verzekering worden gedekt. Als verzekerde heeft u recht op een vrije advocaatkeuze. U heeft dus recht op rechtsbijstand van een advocaat van uw eigen keuze. Meld het bij mij indien u een rechtsbijstandverzekering heeft, wellicht valt uw probleem wel binnen de dekking en worden de kosten van de advocaat door uw rechtsbijstandverzekering vergoed. 

 

Stichting Derdengelden

Jongen Advocatuur bezit geen Stichting Derdengelden en kan derhalve dan ook geen derdengelden ontvangen.